Controle over je angsten

FAALANGST TEST

In deze test inzicht in waar iemand tegenaan loopt en geeft het een indruk wat deze persoon nodig is.

Beantwoord iedere vraag met a. Altijd, 2 punten b. Soms, 1 punt c. Nooit o punten. Tel het aantal punten bij elkaar op.

1. Tijdens toetsen/repetities/tentamens/examens/sollicitaties/presentaties etc. voel ik me onzeker en gespannen.

2. Het afgelopen jaar slaap ik ’s nachts slecht. Ik ben vaak wakker en lig te piekeren of ik slaap weinig.

3. Op de dag van een toets/examen/sollicitatie/presentatie etc. kan ik door de zenuwen geen hap eten naar binnen krijgen.

4. Ik heb door de spanning moeite om op gang te komen tijdens een toets/examen/presentatie/sollicitatie etc..

5. Als ik ga nadenken over het resultaat dat ik voor de toets/examen/sollicitatie/presentatie etc. ga halen (deze gedachten zijn vaak negatief)) heeft dit een slechte invloed op mijnspanning en concentratie en op het resultaat.

6. Ik heb moeite met het ontvangen van complimenten van anderen.

7. Zelfs als ik me goed voorbereid heb op een toets/examen/presentatie/sollicitatie etc. voel ik me erg zenuwachtig en gespannen.

8. Ik ben vaak erg gespannen als ik de uitslag van een toets/examen/sollicitatie etc. krijg.

9. Als ik aan de ik aan de gebeurtenis denk of er vlak voor voel ik me erg zenuwachtig en gespannen.

10. Tijdens een mondelinge toets/presentatie/sollicitatie etc. of vlak ervoor krijg ik vaak lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid, hartkloppingen of erg zweten.

11. Als er negatieve opmerkingen over me gemaakt worden voel ik me ellendig.

12. Ik heb vaak tijdens toetsen/examens/presentaties/ sollicitaties last van een black out, ik kan me niets meer herinneren.

13. Ik kan mijn zenuwen en spanningen goed bedwingen.

14. Een goed resultaat verbaast mij, dit ligt niet aan mij …. Een slecht resultaat heb ik aan mezelf te danken. En ik denk vaak : “Zie je wel ik kan het niet.”

Tel je punten bij elkaar op.

TIP : Medicijnen kunnen je spanning ook verminderen. Dit is echter van tijdelijke aard! Handiger is het om aan je zelfvertrouwen en je spanning te gaan werken door bijvoorbeeld deel te nemen aan een faalangst; of examenvreestraining of doormiddel van deskundige begeleiding van ons als deskundige.

Resultaat :

Van 7 tot 11 punten : Voor toetsen/presentaties/examens/sollicitaties ben je zenuwachtig en jouw spanning is hoger dan gemiddeld.

Van 11 tot 18 punten : Jouw spanning heeft (te)veel invloed op je resultaten. Een training faalangst of begeleiding zal je goed doen.

Van 18 tot 24 punten : Jouw spanning heeft te veel invloed op je resultaat en op je leven. Deze geeft jouw ook allerlei lichamelijke en geestelijke klachten, waardoor je je waarschijnlijk niet goed kunt concentreren. Verder ben je erg onzeker en erg bang om te zakken of niet goed te presteren. Een individuele training of begeleiding zal je helpen. Maar ook EMDR therapie met betrekking tot zelfbeeld kan je helpen.

Wil je hulp middels een training of begeleiding 06-53768669 of info@praktijk-nederland.nl

© 2020 Faalangstdebaas

Thema door Anders Norén